Volby do pastorační rady farnosti

Pastorační radě končí čtyřleté funkční období. Je třeba uspořádat nové volby. Volby probíhají dvoukolově. Právo volit mají farníci od 15 let, právo být zvolen mají farníci od 18 let. Pastorační rada nemá být fanklubem faráře, ale reprezentativní vzorek farnosti, který je ochoten se radou a pomocí intenzivněji podílet na životě farnosti. Farář nemůže vidět všechno, slyšet všechno, ani dělat všechno. Nicméně by bylo škoda, kdyby to někdo chápal tak, že někdo byl zvolen, ať se tedy stará, já v radě nejsem, mě se život farnosti netýká. Starost o život farnosti by měla ležet na srdci každému z nás.

 Struktura pastorační rady je následující:

  • předsedou je farář
  • rád bych, aby po jednom členu delegovaly Charita a Lípa
  • 3 farníky zvolení radní 
  • 1 – 3 farářem delegovaní radní.

Volby probíhají dvoukolově. V prvním kole navrhujete kandidáty, ve druhém probíhá vlastní volba.

Příští neděli tj. 30. ledna 2022 bych vás chtěl poprosit o vykonání 1. kola voleb do nové pastorační rady farnosti.  První kolo spočívá v tom, že každý může navrhnout nejvýše 3 kandidáty do pastorační rady. Prakticky to provedeme tak, že každý oprávněný volič dostane v kostele volební lístek, na který bude moci napsat nejvýše tři jména svých kandidátů do pastorační rady. Lístek pak odevzdá volební komisi při odchodu z kostela. Pokud budou navržení farníci souhlasit, budou zařazeni na kandidátku a ve druhém kole se bude volit vlastní složení pastorační rady.

Druhé kolo proběhne 13. února.

Poté bude obnovena i ekonomická rada farnosti. Jejím předsedou je farář a členy jeden člen pastorační rady a 2 – 4 členové jmenovaní farářem podle jeho osobního uvážení.